Gyakran ismételt kérdések.

Milyen anyagot válasszak?

Az árat figyelembe véve a műkő sírkő a leginkább kedvező, érdemes tudni, hogy ezek a sírkövek öntött anyaguk lévén rövidebb élettartamúak, mint a természetes anyagok (kb. 25 év)

Természetes anyagokat kedvelőknek valamint az egyedi formát igénylő embereknek a mészkő és a márvány valamint a gránit sírkövet ajánljuk
Mindhárom természetes anyag, a mészkő és a márvány üledékes eredetű kőzet ezért a savas esők hatásának kevésbé áll ellen, ennek következtében külső térben fényét elveszti, faragott felületén a pórusokban moha megtelepedhet. Ettől függetlenül a sziklakertet és a természetes hatást kedvelőknek ajánljuk. Az édesvízi kemény mészkő fagyálló, kellemes világos meleg tónusú, hazánkban több mészkő bányában megtalálható, jól faragható anyag.

A gránit vulkanikus eredetű anyag a világ számos pontján találhatók bányák, ahol különböző keménységű és színű gránit anyagok találhatóak. Rendkívül sok színben alakultak ki, nagy szilárdságú kemény anyag, számos területen használatos e tulajdonságai miatt, külső téren ellenáll az időjárás viszontagságainak, fagyálló fényét hosszan megtartja.

Mikor lehet a sírkövet felállítani?

Koporsós temetés után általában fél-egy év elteltével célszerű sírkövet állíttatni